Από την Ιωλκό στην Κολχίδα για το 8/8

Παρακολουθώντας το χθεσινό παιχνίδι της εθνικής ομάδας μπορεί κανείς να δει το ποτήρι είτε μισοάδειο είτε μισογεμάτο. Επιτρέψτε μου όμως εγώ να το δω όπως έκανα πάντοτε για αυτήν την ομάδα…μισογεμάτο. Και το βλέπω έτσι γιατί με το χαρακτήρα που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια που την παρακολουθώ, το έχει κερδίσει. Δε θα αναφερθώ λοιπόν στα πολλά λάθη και την αστοχία στο ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα, ούτε στο ότι η διαφορά ανέβηκε σε ντροπιαστικά επίπεδα για την ομάδα μας. Θα μιλήσω όμως για κάτι που επαναφέρει γλυκές προ δεκαετίας και βάλε μνήμες όπου η επίσημη αγαπημένη δεν παρατούσε τα παιχνίδια όταν άλλοι θα είχαν ήδη μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής. Θα μιλήσω για την χαλύβδινη νοοτροπία που την κατέθεσε χθες το βράδυ γυρίζοντας από το -17 και παίρνοντας στην εκπνοή το παιχνίδι, όπως μας είχε ομολογουμένως καλομάθει. Για το λόγο αυτό θα βλέπω πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και μάλιστα θα περιμένω του χρόνου στην Κίνα να το δω υπερχειλισμένο.

Η Γεωργία έχοντας στο DNA της το Σοβιετικό μπάσκετ είναι εξ’ ορισμού καλή ομάδα (ειδικά μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ηλία Ζούρο). Το διαπιστώσαμε και στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά και στο περσινό ευρωπαϊκό. Ο αγώνας έτσι κι αλλιώς μόνο εύκολος δε θα ήταν όπως και αποδείχθηκε. Αλλά βλέποντας τον Νικ Καλάθη να βρίσκεται σε τέτοια μέρα όλοι μας περιμέναμε (και λέω όλοι μας γιατί για ακόμα μια φορά οι Πελαργοί βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας) ότι κάποια στιγμή θα το γυρίσουμε το παιχνίδι.

Το χθεσινό 85-86 αποτελεί έναν παραβολικό κύκλο της Ιστορίας το δίχως άλλο, αφού γίναμε μάρτυρες μιας νέας Αργοναυτικής εκστρατείας. Οι Έλληνες αθλητές μιμήθηκαν τους προγόνους τους που όταν έκαναν την ίδια διαδρομή μέχρι τον Εύξεινο Πόντο, άρπαξαν το χρυσόμαλλο δέρας κάτω από τη μύτη του Βασιλιά της Κολχίδας. Ο Καλάθης ως νέος Ιάσονας με τους υπόλοιπους Αργοναύτες έκλεψαν μέσα από τα χέρια τη νίκη από την ομάδα του Ζούρου.

Το αποτέλεσμα γράφει 8 στα 8 και η Ελλάδα πάει αήττητη στο Παγκόσμιο του ¨Κινέζου» Μπουρούση που εύστοχα σε ανάρτησή του ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του που τον γλύτωσαν από τα ταξίδια . Εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε αυτήν την ομάδα που για μία ακόμη φορά μέσα από στραβά και ανάποδα (δικά μας και άλλων) κρατά την ελπίδα μας ζωντανή για μια διάκριση σε ένα μεγάλο τουρνουά… και την περιμένουμε!!!!