ΓΑΣ Κομοτηνή-Λεύκιππος 0-1

Στον πρώτο αγώνα της ιστορίας του το παιδικό τμήμα του Λεύκιππου έσπασε την έδρα του ΓΑΣ στην Κομοτηνή και με νίκη σε δύο εβδομάδες σφραγίζει την πολυπόθητη πρόκριση!!!!

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι η ομάδα μας έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου και πήρε τη νίκη με σκορ 51-53. Αν και στο περισσότερο μέρος του παιχνιδιού ο Λεύκιππος βρίσκονταν πίσω στο σκορ, ποτέ δεν έχασε την επαφή και δείχνοντας υπομονή και θέληση πήρε αυτό για το οποίο ταξίδεψε στη γειτονική πόλη.

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Καζάκος έκανε δηλώσεις για τον αγώνα στην ιστοσελίδα μας τονίζοντας την πίστη των παικτών του στη νίκη:

«Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι γεμάτο ένταση ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες που ήθελαν πολύ τη νίκη. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στη τελευταία φάση. Ο ΓΑΣ είναι μια δυνατή ομάδα με έναν έμπειρο και πολύ καλό προπονητή, το Φώτη Ζάτζα, και έχει μεγάλη ιστορία σε αυτές τις διοργανώσεις. Θέλω να δώσω αρχικά συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες του ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο παρκέ. Πιστεύω ότι δίκαια νικήσαμε, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και παλέψαμε μέχρι το τέλος. Αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτά τα παιδιά τόσο για την προσπάθεια, όσο και φυσικά για το αποτέλεσμα. Θερμά συγχαρητήρια βέβαια και στο κόσμο που ήρθε και μας στήριξε σε αυτό το κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν καθώς δε υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης… έγινε μόνο το ένα βήμα, σπάσαμε την έδρα και σίγουρα ο ΓΑΣ δε θα έρθει στη Ξάνθη για να χάσει. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε και να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στις 23/2 μπροστά στο κόσμο μας».

Δεκάλεπτα: 12-11, 29-25, 44-39, 51-53.

Διαιτητές: Τσαούση-Σερετίδης

Λεύκιππος (Καζάκος-Ρετζέπης): Ιωαννίδης 5, Τροχαλιάς, Πεχλιβανίδης 12, Ρούμογλου 4, Σαββίδης 16, Παπατζέλος , Βάμπουλας , Τσιρχόγλου 16 (1), Καλεντερίδης, Τζαμπάζ Χαλήλ.