ΚΑΟ Δράμας-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ 61-48
Δεν κατάφερε να αποδράσει σήμερα ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ από το Δημήτρης Κραχτίδης καθώς ηττήθηκε από τον ΚΑΟ Δράμας με 61-48 σε ένα συνολικά μέτριο ως κακό παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και από τις δύο ομάδες.
Η νευρικότητα που είχαν εκατέρωθεν οι δυο μονομάχοι σήμερα φάνηκε εξ’ αρχής με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ να καταφέρνει να πάρει ένα αρχικό προβάδισμα με 0-5 αφήνοντας την γηπεδούχο ομάδα να σκοράρει μόλις στο τέταρτο λεπτό του αγώνα, ενώ ένα τρίποντο του Απαζίδη έγραψε το 2-8 ωστόσο ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο άλλο καλάθι μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, ενώ ο ΚΑΟΔ ξεπέρασε το αρχικό μουδιασμένο ξεκίνημα και βρήκε τις απαντήσεις πάνω στην αναμενόμενη πλέον ζώνη του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ και με ένα σερί 11-0 έγραψε το αποτέλεσμα του πρώτου δεκαλέπτου με 13-8.
Το δεύτερο δεκάλεπτο κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, και οι δυο προπονητές επέλεξαν να συνεχίσουν με άμυνες ζώνης εκατέρωθεν, μην επιτρέποντας τους σέντερ των ομάδων να είναι αποτελεσματικοί μέσα στη ρακέτα των αντιπάλων τους και αναγκαστικά το παιχνίδι μεταφέρθηκε περιφερειακά, με πολλά μακρινά σουτ, ένα μοτίβο που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, κάτι που εκφράστηκε και στο επί μέρους σκορ του ημιχρόνου το οποίο ήταν ισόπαλο με 12-12, άρα και ο ΚΑΟΔ κράτησε τη διαφορά των πέντε πόντων στο πέρας του ημιχρόνου με 25-20.
Στο τρίτο δεκάλεπτο με τους παίκτες να ακούνε τις συμβουλές των προπονητών τους κάπως βελτιώθηκε η συνολική εικόνα του αγώνα με το σκορ να θυμίζει τρόπον τινά εκκρεμές με επί μέρους ξεσπάσματα και από τις δυο ομάδες, αρχικά ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ενώ είχε βρεθεί πίσω με οκτώ πόντους, έκανε ένα γρήγορο σερί 6-0 για να μειώσει τη διαφορά στο καλάθι (28-26), ο ΚΑΟΔ έπειτα άνοιξε και πάλι τη διαφορά στους εννέα με ένα δικό του σερί 9-2 (37-28) με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ να επιτυγχάνει δυο συνεχόμενα τρίποντα και να φέρνει ξανά τη διαφορά στους τρεις (37-34), όμως τον τελευταίο λόγο είχε και πάλι η ομάδα της Δράμας που με ένα νέο σερί 7-1 έφτασε και πάλι σε διαφορά εννέα πόντων και το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 44-37.
Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε και πάλι νωθρά, οι δυο ομάδες μπήκαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων με καμία ομάδα να βγαίνει κερδισμένη ουσιαστικά καθώς το πρώτο καλάθι μπήκε μόλις στο 34′ και από εκείνο το σημείο και έπειτα με ένα νέο 9-0 με τρία αναπάντητα τρίποντα εκ μέρους του ΚΑΟΔ το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν μια τυπική διαδικασία που βρήκε νικήτρια την ομάδα του ΚΑΟΔ με 61-48.
Περνώντας στους σκόρερ, πρώτος για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ και με την καλύτερη απόδοση στο σύστημα αξιολόγησης (15) ήταν για πρώτη φορά στη σεζόν ο Βασίλης Βρεττάς με 12 πόντους μαζί με έξι ριμπάουντ και δύο ασίστ, αλλά ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων σήμερα καθώς ο δεύτερος σκόρερ ήταν ο Κώστας Κυφωνίδης με εννέα.
Στη συνέχεια, έχοντας θετικό πρόσημο στην σημερινή του εμφάνιση ήταν ο Αλή Μπουτσακτσή που χρησιμοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σήμερα από τον κόουτς Ζαφειρούδη πετυχαίνοντας οκτώ πόντους, προσωπικό high μέχρι στιγμής μαζεύοντας και έντεκα ριμπάουντ, τα τέσσερα εκ των οποίων επιθετικά. Εξίσου θετική παρουσία ήταν και ο Απόστολος Οικονομούδης που πέτυχε τους πρώτους του φετινούς πόντους για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ, επτά, ενώ οι υπόλοιποι σκόρερ για την Ξανθιώτικη ομάδα ήταν οι Μακαρατζής (5), Χριστοφορίδης (4) και Απαζίδης (3) σε ένα συνολικά νωχελικό παιχνίδι για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ.
Από την πλευρά των γηπεδούχων ο πρώτος σκόρερ όχι μόνο για την ομάδα του, αλλά και συνολικά στον αγώνα ήταν ένας πρώην παίκτης του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ, ο Φίλιππος Μητρόπουλος δηλαδή που πέτυχε 16 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Καφαδάρης ο οποίος πέτυχε 11.
Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στο εντός έδρας παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ απέναντι στην ΔΕΚΑ, σε ένα ματς που έχει τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι, όχι μόνο επειδή αυτές οι ομάδες έχουν συναντηθεί τις περισσότερες φορές στην κατηγορία, αλλά επίσης ο νικητής θα παραμείνει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, άρα από νωρίς στη σεζόν αυτό το παιχνίδι είναι μεγάλης σημασίας και αναμένουμε η ατμόσφαιρα στην έδρα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ την επόμενη εβδομάδα να είναι ιδιαιτέρως ζεστή.
Αναλυτικά οι σκόρερ του αγώνα και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής για τον τρίτο όμιλο της National League 1:
Διαιτητές: Νέδογλου, Σελεβός, Κασούμης
Δεκάλεπτα: 13-8, 25-20, 44-37, 61-48
ΚΑΟ Δράμας (Μπέσσας-Σδράκας): Πέιν 6, Μητρόπουλος 16(4), Βάνης 6(1), Κολότσιος 6(2), Καφαδάρης 11(3), Μόρας 8(2), Μπέσσας 6(2), Κοντογιάννης, Μπάρδας 2
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Ζαφειρούδης-Κούτρας): Μακαρατζής 5(1), Παλλάκης, Απαζίδης 3(1), Βρεττάς 12(2), Κυφωνίδης 9(1), Μπουτσακτσή 8, Γιακούλας, Διαμαντής, Χριστοφορίδης 4, Οικονομούδης 7(1), Αθανασίου, Πολυχρόνης
Σάββατο 1/11/2025
ΚΑΟ Δράμας-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ 61-48
Ελευθερούπολη-Πανόραμα 67-63
Πανσερραϊκός-Πιερικός Αρχέλαος 56-76
Αρετσού Καλαμαριάς-Ιωνικός Ιωνίας 52-106
ΧΑΝΘ-ΓΑΣ Κομοτηνή 63-66
ΔΕΚΑ-Γέφυρα 73-61
ΡΕΠΟ: ΚΑΟΧ Ευρώπη 87