Ο αξιότιμος κύριος Αχιλλέας Χατζόπουλος!

Η “ιστορία” μας ξεκινά πριν 30 χρόνια, το 1991 που ο Αχιλλέας Χατζόπουλος ξεκινά να δραστηριοποιείται στην πόλη μας με το νεοσύστατο τότε εργαστήριο φυσικοθεραπείας του. Ένα “διαχρονικό”, πλήρως εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο εργαστήριο το οποίο σήμερα έχει εξελιχθεί σε συστεγασμένα εργαστήρια με την κόρη του Γεωργία Χατζοπούλου (Χατζησταύρου και Ανατολικής Θράκης γωνία), πτυχιούχο φυσικοθεραπεύτρια, ενώ ένα “βήμα” πριν το πτυχίο βρίσκεται και ο μικρότερος ηλικιακά, γιος του, Γιώργος Χατζόπουλος!

Ο Αχιλλέας Χατζόπουλος, λάτρης της ποδηλασίας, ξεκινά τη συνεργασία του από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 με αθλητικούς συλλόγους της Ξάνθης, με το μπάσκετ να έχει την… συντριπτική πλειοψηφία: Δημόκριτος, Ασπίδα Ανδρών και Γυναικών, Ξάνθη Α.Σ., ξανά Ασπίδα και τελικώς… Λεύκιππος από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του συλλόγου μας! Όμως και ποδόσφαιρο, για παράδειγμα στην “μεγάλη” εποχή της Β52 Γενισέας αλλά και χάντμπολ με την ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου Ξάνθης, στην ακμή του συλλόγου τόσο με το ανδρικό όσο και με το γυναικείο τμήμα.

Και… παράλληλα με όλα αυτά, μια στενή φιλία με την οικογένεια Σαββίδη, με τον Αχιλλέα να δηλώνει ως αγαπημένη στιγμή κάθε αγώνα, τις ατελείωτες ώρες που μαζί με τον παιδικό του φίλο Ματθαίο Σαββίδη, λίγο δίπλα στον πάγκο της ομάδας και το πώς βίωναν την “ένταση” των αγώνων, ως γιατρός και φυσικοθεραπευτής αντίστοιχα! Η φιλική σχέση των οικογενειών Σαββίδη-Χατζόπουλου, με τον Πάνο Σαββίδη και τον Γιώργο Χατζόπουλο να… μεγαλώνουν μαζί από μικρά παιδιά, οδηγεί τον Αχιλλέα Χατζόπουλο να γίνει άμεσα μέλος του Λεύκιππου, κάτι που όπως δηλώνει και ο ίδιος είναι μια “ιεροτελεστία”, ειδικά στους κυριακάτικους αγώνες. Η προετοιμασία πριν τον αγώνα, η επαφή με αγαπημένα του πρόσωπα στο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, μέλη της διοίκησης και παίκτες της ομάδας, είναι κάτι που του λείπει ιδιαιτέρως στην “εποχή” του κορωνοϊού, με τον Αχιλλέα Χατζόπουλο να τονίζει πως η κυριακάτικη “αρρώστια” του Λεύκιππου ήταν η πλέον αγαπημένη του συνήθεια μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2020…

Ιδιαίτερα σπουδαίες και οι αναμνήσεις από την εποχή της Α2 Εθνικής με την Ξάνθη Α.Σ. με τον Αχιλλέα Χατζόπουλο να γίνεται φίλος με δεκάδες αθλητές, Έλληνες και ξένους, προπονητές, μέλη της διοίκησης Νικολόπουλου και να μην ξεχνά τα “φιλαράκια” του, τον Μιχάλη Πουρνάρα και τον Γιώργο Ανδρεάδη, καθώς και να μιλά με συγκίνηση για τον Μιχάλη Ευαγγελίτση που απεβίωσε το 2018. Αξέχαστες στιγμές η άνοδος από τη Β’ Εθνική στην Α2 και τα χρόνια που η ομάδα μάζευε 1.500 φιλάθλους στο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, όντας το “στολίδι” της Θράκης στο μπάσκετ!

Πλέον το μόνο που μπορεί να ευχηθεί είναι… υγεία σε όλο τον κόσμο, τήρηση των κανόνων υγιεινής και να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό, ώστε η “γιορτή” της Κυριακής, με τον Λεύκιππο και την καλή παρέα στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” να ξαναφέρει κοντά, αθλητές, προπονητές, διοικούντες και φιλάθλους, στην μπασκετική “ιεροτελεστία” που από συνήθεια, έγινε… λατρεία.