Παροχές

Μεθοδολογία

Πυλώνας της προσπάθειας βελτίωσης αποτελούν η γνώση, οι μεθοδολογίες και οι επιστημονικές αναζητήσεις και προσεγγίσεις που παράγονται στα ΤΕΦΑΑ.

Θεωρούμε ότι η ύπαρξη Σχολής Πανεπιστημιακού Επιπέδου έχει μείνει ανεκμετάλλευτη για τα αθλητικά δεδομένα της περιοχής και φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε μία συνεργασία από την οποία η Ομάδα θα συλλέξει γνώση και εκπαίδευση , ενώ παράλληλα θα είναι ένα μοντέλο για την εφαρμογή και παρακολούθηση νέων απόψεων και μεθόδων στον αθλητικό τομέα.

Η αποδοχή της ιδέας αυτής από πολλούς διδάσκοντες καθηγητές του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ μας δίνει την ικανοποίηση ότι ορθώς επιλέχθηκε η ανάθεση της Τεχνικής Οργάνωσης του Προπονητικού Δυναμικού και η διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων με την καθοδήγηση Ειδικών Πανεπιστημιακών Δασκάλων. Με την παραπάνω φιλοσοφία τα προγράμματα των εκπαιδευτικών και αθλητικών δράσεων εκπονούνται από ειδικούς επιστήμονες και παρακολουθούνται με στατιστικές καταγραφές.

methodologia

Ασφαλιστική Κάλυψη

Μία σημαντική απόφαση για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ΞΑΝΘΗΣ αποτελεί η ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών του έναντι ατυχημάτων, που μπορεί να συμβούν κατά την προπόνηση ή τους αγώνες, καθώς θεωρούμε ότι η δημιουργία μίας ασφαλούς βάσης, ιδιαίτερα στην δύσκολες εποχές που περνάμε αποτελεί κοινωνική ευθύνη της Ομάδας, που θέλει να έχει Ανθρώπινο Πρόσωπο.

Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ θεωρεί ότι οι αθλητές μας πρέπει να νοιώθουν μέσα στην Ομάδα μια οικογενειακή δομή και μία σιγουριά ότι η Διοίκηση του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ ΞΑΝΘΗΣ θα λειτουργήσει σαν Μάνα και Πατέρας για όλους με τον ίδιο τρόπο και χωρίς διακρίσεις.

Αυτονόητη είναι η ολοκλήρωση της ιατρικής φροντίδας, καθώς η συνεργασία της Ομάδας με διακεκριμένους γιατρούς της πόλης μας και η βοήθεια που προσφέρουν στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ΞΑΝΘΗΣ, καθώς εκτιμούν την Οραματική Ανατροπή που επιχειρείται.

Πρόοδος

Επιμέρους θέματα που τίθενται στους στόχους του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ ΞΑΝΘΗΣ όπως η διατροφική παρακολούθηση και η παροχή διατροφικών προγραμμάτων, εντάσσονται στις «καλές πρακτικές» και στις «καλές ιδέες» που έχουν διατυπωθεί από τα μέλη μας.

​Η θέσπιση της «Καρτέλας Προόδου» του αθλητή, η δημιουργία τμημάτων εκπαιδευόμενων με τις αρχές της ισόρροπης ανάπτυξης του συνόλου και των ατόμων, αποτελούν επίσης καινοτομίες που έχουν συζητηθεί και τεκμηριωθεί με επιστημονική σοβαρότητα και αποτελούν Πλαίσιο Αρχείων για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ΞΑΝΘΗΣ.

proodos
epikoinonia-me-tous-goneis

Επικοινωνίας Με Τους Γονείς

Κρίσιμο παράγοντα για την εφαρμογή του Μοντέλου που προτείνουμε στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ΞΑΝΘΗΣ, αποτελεί η αποδοχή από τους αθλητές και τις οικογένειές τους της νέας αντίληψης που πρεσβεύουμε στον χώρο και η οποία δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα κρατούντα στην εποχή μας.

Θεωρούμε ότι η εισαγωγή του θεσμού της Επικοινωνίας των Γονέων με την Ομάδα και η δημιουργία μηχανισμού που διασφαλίζει την διατύπωση απόψεων στα πλαίσια ενός υπεύθυνου διαλόγου, καθώς και η Διοργάνωση Διαλέξεων και Εκπαιδευτικών Διαδικασιών για τα Μέλη του Συλλόγου και τους γονείς των αθλητών αποτελούν Καινοτόμες Προτάσεις που θα επιτρέψουν στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ΞΑΝΘΗΣ να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο στο Όραμά του.