Τι έχουν τα έρμα και…νικάνε;

Τόσο το Χ. Χριστοδούλου όσο και το Α. Μπαλτατζής αποδείχθηκαν μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών αρκετά…φιλόξενα για άνδρες και παίδες αντίστοιχα.

Άνετη νίκη επί της έμπειρης και παραδοσιακής σε εθνικές κατηγορίες Ασπίδας την Κυριακή, και εκκωφαντικό σπάσιμο του αήττητου του Αρίωνα σήμερα το απόγευμα.

Η νίκη των παικτών του Γιώργου Καζάκου ο ο οποίος μάλιστα κοουτσάρισε για πρώτη φορά την ομάδα είναι ίσως η σημαντικότερη της χρονιάς. Και αυτό γιατί σημαίνει πως οι παίδες κρατάνε την πρόκριση στα νοκ άουτ για πρώτη φορά στην μικρή ιστορία του συλλόγου στα χέρια τους. Με νίκες στα επόμενα παιχνίδια και ανεξάρτητα των αποτελεσμάτων των συνδιεκδικητών, η ομάδα εκπληρώνει τον στόχο που τέθηκε στην αρχή της χρονιάς, που δεν ήταν άλλος από την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγεί στα νοκ άουτ του πρωταθλήματος. Όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κλειστό Α. Μπαλτατζής, παρακολούθησαν ένα παιχνίδι που προϊόντος του χρόνου, εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Λεύκιππος δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και το τελικό 50-72 μιλάει από μόνο του. Αν ψάχνει κανείς διακριθέντα δύσκολα θα τον βρει στο πρόσωπο ενός ή δύο παικτών. Αυτό όμως που οδήγησε στη νίκη ήταν σίγουρα η ομαδική άμυνα και σωστό transition παιχνίδι που ειδικά στην τρίτη περίοδο δεν άφησε την ομάδα του Αρίωνα να ελπίζει για οποιαδήποτε ανατροπή της ολοένα και αυξανόμενης διαφοράς.

Τα παιδιά γνώριζαν φέτος πως θα είναι η χρονιά τους και όπως φαίνεται δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το αποδεικνύουν όλη τη χρονιά, το απέδειξαν και σήμερα, και θα συνεχίσουν να το αποδεικνύουν στα επόμενα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Προς το παρόν πάντως, ας πάνε αύριο σχολείο με λίγο τουπέ παραπάνω…

Το κέρδισαν.

Clyde the «Glide»