Το who is who των συμμετεχόντων στο εκπαιδευτικό webinar (19/12/2020 ώρα 17.00)

Το lefkipposbc.gr έχει την τιμή να σας παρουσιάσει τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό webinar το οποίο θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε το Σάββατο 19/12/2020 στις 17.00 μέσα από την σελίδα του ΑΟ Λεύκιππος στο Facebook https://www.facebook.com/lefkipposbc

Κώστας Επαμεινωντίδης – Φυσικοθεραπευτής

Ο Κωνσταντίνος Επαμεινωντίδης ασχολείται με την φυσικοθεραπεία για περισσότερα από 20 χρόνια. Αποφοίτησε από τη σχολή φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα το 1999 και είναι κάτοχος πτυχίου στις Επιστήμες Υγείας από το Metropolitan University του Leeds με ιδιαίτερη έμφαση στους αθλητικούς τραυματισμούς.

Το 2008, συνεργάστηκε με την Sports Clinic στην Θεσσαλονίκη και επικεντρώθηκε στην μετεγχειρητική αποκατάσταση ακολουθώντας εκ των προτέρων διαδικασίες επισκευής χόνδρου.

Το 2013 μετακόμισε στο Κατάρ και στο Νοσοκομείο Ορθοπεδικής και Αθλητικής Ιατρικής ASPETAR, όπου εξακολουθεί να εργάζεται ως ανώτερος αθλητικός φυσιοθεραπευτής. Είναι επίσης διδακτορικός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Κεντ (ΗΒ) .

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.  Του αρέσει να παίζει τένις, μπάσκετ και ποδόσφαιρο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με μια μεγάλη πεζοπορία στο βουνό το καλοκαίρι…

Γιώργος Ζιώγας – Εργοφυσιολόγος

Ο Δρ. Γεώργιος Γ. Ζιώγας, εργοφυσιολόγος είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης της Άσκησης των Pittsburg State University (M.S.) και University of Missouri-Columbia των Η.Π.Α (Ph.D.), όπου διετέλεσε ερευνητικός υπότροφος επί πενταετία στο εργαστήριο Εργοφυσιολογίας και Αθλητικής Απόδοσης.

Στη διάρκεια των σπουδών του στο εξωτερικό βραβεύτηκε με 6 διεθνείς υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις. Από το 2000, διευθύνει το Εργομετρικό Κέντρο SPORTSCLINIC στη Θεσσαλονίκη και στη Κύπρο και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους αθλητές, ομάδες και Ομοσπονδίες από όλη την επικράτεια, μεταξύ των οποίων οι: ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, AL NASR (DUBAI), DNIPRO (Ουκρανία), DYNAMO MOSCOW (Ρωσία), Ολυμπιακή και Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και με πολλούς παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες (Πολύμερος Β, Τσιάβου Α, Γιασιτζίδου Χ, Γρηγοριαδης Α, Γκουντούλας Απ., Γκουντούλας Ν., Μάμαλος Π., κ.α.) από διάφορα αθλήματα (κωπηλασία, μπάσκετ, κολύμβηση, τρίαθλο, ποδηλασία, ορεινός μαραθώνιος, ορειβατικό σκι, Σπάρταθλο, Ironman, στίβος, tae kwon do, καθώς και με τις κορυφαίες Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της Ελλάδα και Κύπρου, κ.α. Είναι υπεύθυνος του Εργομετρικού Κέντρου SPORTSCLINIC, στη Θεσσαλονίκη.
Συμμετέχει σε διεθνή ομάδα για την εκπόνηση προπονητικών συμβουλών με βάση τον γονιδιακό έλεγχο αθλητών και σε διεθνή ομάδα εργασίας για έρευνα στη χρήση της υπερβαρύτητας για πρόληψη μεταβολικών νοσημάτων. Είναι συνεργάτης του Ορθοπαιδικού Αθλητιατρικού Κέντρου της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και έχει πλήθος ομιλιών σε διεθνή επιστημονικά αθλητικά συνέδρια, και δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά και αθλητιατρικά περιοδικά μεταξύ των οποίων στα: Metabolism, Medicine and Science in Sports and Exercise, Journal of Cardiopulmonary Rehabilitation, Canadian Journal of Applied Physiology, Research Quarterly for Exercise and Sports, Nutrition, Knee Surgery Sport Traumatology and Arthroscopy, Journal of Strength and Conditioning Research, Journal of Science and Medicine in Sports, Arthroscopy, Recent Patents on DNA and Gene sequences κ.α.

Δρ Εμμανουήλ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, MD, FEBSM Αθλητικός Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ο Δρ. Εμμανουήλ Παπακώστας είναι ειδικευμένος ορθοπεδικός χειρουργός , που ειδικεύεται σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, στους χόνδρους και στους μαλακούς ιστούς.

Η προσωπική του ιστορία στον αθλητισμό ως αθλητής σε εθνικό επίπεδο, έκανε την επιλογή της αθλητικής ορθοπαιδικής μονόδρομο για αυτόν. Υπηρέτησε ως  γιατρός ομάδων σε όλα τα επίπεδα αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων, του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του αθλητισμού κλπ..

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ήταν ο θεράπων ιατρός και ορθοπεδικός χειρουργός για πολλούς μεμονωμένους αθλητές από διαφορετικά αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων κατόχων Ολυμπιακών μεταλλίων, παγκόσμιων και Ευρωπαίων πρωταθλητών και επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, εθνικών και διεθνών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον του είναι η αντιμετώπιση των ελαττωμάτων του χόνδρου του γόνατου και συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και την καινοτομία σε αυτόν τον επιστημονικό τομέα, συμμετέχοντας πολύ ενεργά στο ICRS .

Προσόντα
• Απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 1993
• Πιστοποίηση  Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, 2004
• FIMS Team Physician Instructor, 2013
• Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αθλητικής Ιατρικής, 2018

Σταδιοδρομία:
• Μέλος της ICRS – Διεθνής Εταιρεία Επισκευής Χόνδρου (2005 -), Επιτροπή Δημοσίευσης & Επικοινωνίας (2010 – 2014), Επιτροπή Υποτροφιών, Υποτροφιών & Έρευνας (2014 – 2016), Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών, Υποτροφιών και Έρευνας (2016 – 2018, 2018) – 2020), μέλος Οικονομικής επιτροπής (2019-2021)
• Μέλος του ESSKA 2000 – Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικής Τραυματολογίας Γόνατος Χειρουργικής και Αρθροσκόπησης (2006 -), Επιτροπή Χόνδρου (2016 – 2018)
• Μέλος ISAKOS – Διεθνής Εταιρεία Αρθροσκόπησης Γόνατο και Ορθοπαιδική Αθλητική Ιατρική (2006)
• Ιατρική επιτροπή FIS (Διεθνής Ομοσπονδία Σκι) (2012 )
• Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας «Γεώργιος Νούλης» (2004 -) – μέλος του διοικητικού συμβουλίου (2012 – 2016), Ειδικός Γραμματέας (2016 – 2018)
• CoFounder Θεσσαλονίκη Διεθνής Εταιρεία Επισκευής Χόνδρου (ICRS) ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (2016)
• CoFounderTheMISOρθοπαιδικό Κέντρο (2014 )
• Συνιδρυτής  Διεθνούς Εταιρείας Αρθροσκόπησης Θεσσαλονίκης,  (ISAKOS) ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, Νοσοκομείο Αγίου Λουκά Θεσσαλονίκης (2010 -)
• Ιδρυτής – Διευθυντής Αθλητικής Κλινικής Θεσσαλονίκης (2008 )
• Επικεφαλής Ιατρός ΠΑΟΚ FC (2016 –2019 Greek Champion 18-19, 3 Greek Cups 16-17, 17-18, 18-19)
• Ομαδικός γιατρός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (Αύγουστος 2004)
• Εθνική ομάδα αθλητισμού ομάδας γιατρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2008 (camp προετοιμασίας Fukui JAPAN, Ιούλιος – Αύγουστος 2008)
• Γιατρός (1994 -) και Σύμβουλος Ορθοπαιδικός Χειρουργός (2004 – 2019) Εθνικό Κέντρο Αθλητικής Αθλητικής Ιατρικής, Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού
• Σύμβουλος ορθοπεδικού χειρουργού Ελληνικής Ομοσπονδίας Σκι (2009 )
• Επικεφαλής ιατρός IRAKLIS FC (2012-2016, SuperLeague)
• Επικεφαλής ιατρός APOLLON Kalamarias FC (2007 – 2010, SuperLeague),
• Βοηθός ιατρού ομάδας «SKODA Xanthi» FC (2000 – 2004, SuperLeague)

 

Αθανάσιος Χατζνικολάου – Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ – ΔΠΘ

Ο κ. Αθανάσιος Χανζηνικολάου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, ΔΠΘ στο αντικείμενο «Προπονησιολογία της Φυσικής Κατάστασης με έμφαση στη Μυϊκή Δύναμη».

O κύριος Χατζηνικολάου διδάσκει τα αντικείμενα της Προπονητικής και της Προπόνησης μυϊκής ενδυνάμωσης σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τα τελευταία δέκα χρόνια. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 45 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους της αλλοδαπής, έχουν αναφερθεί στο επιστημονικό του έργο περισσότερες από 950 φορές έως τώρα και ο δείκτης H index είναι 17. Έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια ως προπονητής φυσικής κατάστασης και σύμβουλος φυσικής κατάστασης σε ομάδες και αθλητές υψηλού επιπέδου.

Ο κύριος Χατζηνικολάου είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΑΟ Λεύκιππος.