Βαχαρίδης: “Να στηριχτούμε πάνω στην υπάρχουσα βαθμολογία μιας και παίχτηκαν τα 2/3 των αγώνων”

Οι σοβαρές εξελίξεις με την πανδημία -μεταξύ άλλων- είχαν ως αποτέλεσμα να “παγώσουν” οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Έπειτα από την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, το τελευταίο διάστημα “φούντωσε” η κουβέντα αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την τύχη των πρωταθλημάτων. Έτσι, μεγάλη αθλητική ιστοσελίδα ζήτησε από τους προπονητές των συλλόγων της Γ’ Εθνικής να μεταφέρουν την άποψή τους σχετικά με το τι θεωρούν ότι πρέπει να γίνει στο εξής, γύρω από το πλαίσιο της επανέναρξης (ή μη) των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο προπονητής του Λεύκιππου Ορόσημο, Χρήστος Βαχαρίδης δήλωσε: 

“Προφανώς, εμείς οι προπονητές και οι παίκτες θέλουμε τα παιχνίδια να τελειώνουν στο γήπεδο. Εφόσον ανοίξουν τα γήπεδα, απαιτείται προετοιμασία τουλάχιστον 4 εβδομάδων ώστε τα παιδιά να μπουν να παίξουν χωρίς να έχουν κάποιον τραυματισμό. Φυσικά, δεν θα είναι στο επίπεδο που ήταν πριν διακοπεί το πρωτάθλημα, αλλά τουλάχιστον να μην κινδυνεύουν για κάτι χειρότερο.

Ωστόσο, μετά το διάγγελμα της Τρίτης, αυτό (σ.σ. η επιστροφή στους αγώνες) μάλλον γίνεται απίθανο. Οπότε, νομίζω ότι δεν προλαβαίνουμε και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να πιέσουμε καταστάσεις παραπάνω μέσα στο καλοκαίρι για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Βάσει των τωρινών δεδομένων, είμαι της άποψης ότι καλό θα ήταν να σταματήσει το πρωτάθλημα και να αρχίσει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν θέματα για το τι πρέπει να γίνει…

Εμένα η άποψη μου είναι ότι από την στιγμή που παίχτηκαν τα 2/3 των παιχνιδιών, να στηριχτούμε πάνω στην υπάρχουσα βαθμολογία και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η Α2 να χωριστεί σε δύο ομίλους, Βορρά και Νότου, έτσι ώστε οι ομάδες που ήταν σε προνομιούχες θέσεις, να κερδίσουν αυτό για το οποίο πάλευαν και μόχθησαν όλη την χρονιά. Από την άλλη, οι ομάδες που κινδύνευαν για υποβιβασμό, να μην έχουν τέτοιο θέμα. Θα πέσει το επίπεδο της Α2 για μια χρονιά, αλλά ίσως πρέπει πρώτα να βάλουμε τα σωματεία να πατήσουν στα πόδια τους και να ενισχύσουμε την βιωσιμότητά τους και μετά την επόμενη χρονιά, τέτοιο καιρό, να το ξανασυζητήσουμε για να γίνει μια Α2 ακόμη πιο δυνατή.

Εφόσον η επόμενη χρονιά θα είναι περίεργη, ας συμβιβαστούμε με το σενάριο Βορρά και Νότου. Από εκεί και πέρα, θα ήταν αδικία για τις ομάδες που φαίνονται ότι ήταν κοντά στην άνοδο, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας ομάδας, να διαγραφεί η όλη πορεία και να μπει μια παύλα στο πρωτάθλημα. Οπότε, η δεύτερη λύση για μένα, είναι να επικυρωθεί η υπάρχουσα βαθμολογία”.